Известие

Collapse
No announcement yet.

какво мислите за тази красавица

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
    Нещо си сбъркал рейса - май така казваха в една реклама.
    Ако 2.0 ТС харчи 11/100 градско, в това движение и т.н., значи се бута колата през 1/2 време. Виж спецификациите, които си постнал, там е 11,5/100 градско и то в някакъв идеален случай.
    При средна скорост в София 9 км/ч, колко да бъде разходът на този дизел? Жена ми я кара в повечето време и разстояние от 4 км, го изминава за средно 20 минути.
    А смисълът от печка е, че няма 2.0 ТС, който да я натупа. Справка - KGB.
    Моят двг е 1.8 и по каталог му дават 12.1 градско. Толкова ми дава зимата на къси разстояния, но лятото съм го засичал само пълно-пълно, за да не говоря глупости.... 9.5-11л. Това са фактите. Средната ми скорост по борд. компа е 18-19км./ч.
    Това за 9км./ч. ср. скорост не знам как го правиш, като я настъпваш здраво.
    А, за вървежа съм съгласен. Чипнатите ГТД-та бегат много, няма спор. Обаче димят, вибрират и са по-шумни на празни обороти. Последния дизел, който карах беше ЦДИ на Б-класа, произведена 2007г. Нема такъв трактор. На градско ти надува главата така, че нямаш търпение да пристигнеш и да слезеш от тая кочина. ГТД сигурно е по-тихо, ама пак е компромис, при това скъп.

П.С. Малко позамацахме темата, ама...
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Моят двг е 1.8 и по каталог му дават 12.1 градско. Толкова ми дава зимата на къси разстояния, но лятото съм го засичал само пълно-пълно, за да не говоря глупости.... 9.5-11л. Това са фактите. Средната ми скорост по борд. компа е 18-19км./ч.
      Това за 9км./ч. ср. скорост не знам как го правиш, като я настъпваш здраво.
      А, за вървежа съм съгласен. Чипнатите ГТД-та бегат много, няма спор. Обаче димят, вибрират и са по-шумни на празни обороти. Последния дизел, който карах беше ЦДИ на Б-класа, произведена 2007г. Нема такъв трактор. На градско ти надува главата така, че нямаш търпение да пристигнеш и да слезеш от тая кочина. ГТД сигурно е по-тихо, ама пак е компромис, при това скъп.

П.С. Малко позамацахме темата, ама...
      Виж какво съм написал? Говоря, когато се кара колата от жена ми или през седмицата. Иначе събота и неделя средната скорост става 24-28 км/ч, което вече си е нормално. Тогава и разходът пада.
      Колкото до чипването, по-принцип започва да пуши по-малко, а не обратното За шум също не мога да кажа нищо. 147 е добре обезшумена за класа си и не намирам разлика. Предоставям колата за тестове, ако някой не вярва! Пуши по-малко, върви много повече, трака си нормално
      До сега на две коли съм го правил и резултатът е един и същ. Доколкото знам има разлика и в самото препрограмиране - кой ти го прави.
      Този CDI е пушил и тракал толкова, защото явно е милионник и е бил на прага
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        156 не е много по-тежка от 147. Ето ги спецификациите за 147. Тази със 150 коньовия мотор тежи 1300 кг. Приблизително толкова е и 156. Иначе 11 нафта е много. Ако ше харчи колкото бензинка, тогава къв е смисъла от печката?! Верно - върви повече, ама ТС не се чува дали работи, а и основния ремонт на бенза е колкото турбина за ГТД...
        Повечето 147-ци са със 8 клапановият мотор от 115 к.с., макар да не знам какъв точно е мотора на колегата Додо...Както и да е, такъв разход дават 159-ките, дето са са си направо шлепове...пък и хем задръстване, хем "рязане" ?!? Аз също живея в този край на столицата - "Гео Милев" и "Лозенец", така че споделям сходни маршрути с колегата, пък не съм забелязал да гълта като ламя ?!? Иначе и на мен десният крак ми е тежичък, все пак съм бил 6 години куриер и така да се каже е професионално изкривяване
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
          Предоставям колата за тестове...
          Този CDI е пушил и тракал толкова, защото явно е милионник и е бил на прага
          Може да ги тестваме да. Любопитно ми е да видя как върви прословутото ГТДм. То, че върви е ясно. Миналата седмица един спортвагон 2.4 с вътрешния фейс ме направи смешен, ама аз даже ГИ-то бях пуснал. Пича много му се кефеше, даже на светофара се поздравихме, като алфисти и после той отлетя...
          Иначе Мерцедес-а беше на 1 година и 60 000 км. Верно рентакар, може да са му взели здравето вече. Това ако е чисто нов толкова шумен, много зле. Пък уж дизелите им били добри
          П.С. На мен пък офисът ми е в Изток, така че карам в обичайните задръствания и пак харчи 10.5 средно.
          Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 16:40.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
          X